Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
          Η εκπαίδευση και το σύνολο της κοινωνίας βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση λόγω της ανερμάτιστης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Μετά τη βίαια ανατροπή που συντελείται στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, στην επιστημονική υποβάθμισή μας, το καταστροφικό «γαϊτανάκι» συνεχίστηκε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για σαρωτικούς υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δίνοντας ένα ακόμη χτύπημα στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που «υποδούλωσε» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. χωρίς ουσιαστικό διάλογο, εφαρμόζοντας κομματική και καθεστωτική πολιτική υποβιβάζει, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Χιλιάδες συνάδελφοι χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές που φέτος εργάζονται του χρόνου θα είναι άνεργοι, η περιφέρεια ερημώνει ωθώντας τον πληθυσμό της σε νέο κύμα αστυφιλίας ή και μετανάστευσης στο εξωτερικό, δημιουργούνται σχολεία «μαμούθ» με πολυπληθή τμήματα και χιλιάδες γονείς και μαθητές θα υποστούν πρωτοφανή ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα επιβαρύνει την καθημερινότητά τους (μετακινήσεις, οικονομική επιβάρυνση, εκπαιδευτικά προβλήματα, κ.α.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου