Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για κείμενο της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς στην Αίγυπτο


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.                                Αθήνα, 31-01-2011
Οι μεγάλες ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Αίγυπτο εδώ και λίγες μέρες, βρίσκονται στο επίκεντρο του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος. Συνεχείς είναι οι ανταποκρίσεις που μιλούν για μεγάλο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων και για μεγάλης έκτασης καταστροφές.
Στη δίνη αυτών των δραματικών γεγονότων βρίσκονται και πάρα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί οι οποίοι, όπως και όλη, βέβαια,  η ελληνική κοινότητα, ζουν πραγματικά τραγικές στιγμές.
Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με πολλούς συναδέλφους μας, μας έφερε σε επαφή με μια οδυνηρή πραγματικότητα.
Δίχως να τους έχει καταβληθεί το επιμίσθιο από την 1η Δεκεμβρίου του 2010 (με προοπτική να τους καταβληθεί το επόμενο στα τέλη Μαρτίου) και αδυνατώντας να προσεγγίσουν οποιαδήποτε τράπεζα για να εισπράξουν τα όποια χρήματα διαθέτουν ακόμη, βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης. Οι διαβεβαιώσεις από τις υπεύθυνες αρχές ότι όλα βαίνουν καλώς συγκρούονται με τα βίαια επεισόδια που συμβαίνουν γύρω τους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι και οικία Έλληνα εκπαιδευτικού κάηκε. Οι εκκλήσεις που μαρτυρούν πως έκαναν στους Έλληνες αρμοδίους για απομάκρυνσή τους από την Αίγυπτο δε βρήκαν ανταπόκριση. Την ίδια στιγμή εμείς οι ίδιοι ακούμε μέσα από τις τηλεοράσεις ότι άλλες χώρες ήδη απομακρύνουν τους υπηκόους τους και ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Επειδή τα γεγονότα δε συγχωρούν αδράνεια και εφησυχασμό, καλούμε τις ελληνικές αρχές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερα, καλούμε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το συντονιστή εκπαίδευσης της Αιγύπτου να διασφαλίσουν τη ζωή και την ακεραιότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, αφού προηγουμένως φροντίσουν να επικοινωνήσουν οργανωμένα μαζί τους, κάτι που ως τώρα μαθαίνουμε ότι δεν έχει γίνει. 


 Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Ρηνάκη Καίτη    
Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου