Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287              Αθήνα, 30/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε σήμερα 30/11/2010 με μοναδικό θέμα ΗΔ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.»
Η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών, με το σκεπτικό ότι η ικανοποίηση αιτήσεων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ, προφανώς ενεργώντας με άνωθεν εντολή, κατάργησε στην πράξη το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για απόσπαση.
Συγκεκριμένα:
Α. Η πλειοψηφία απέρριψε αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Καλοπροαίρετα ρωτώ, είναι δυνατόν να μην ικανοποιούνται αιτήματα συναδέλφων με 67% αναπηρία;
Β. Η πλειοψηφία απέρριψε αιτήσεις συζύγων στρατιωτικών. Ερωτώ, ισχύει ή δεν ισχύει η διάταξη του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001; Κι αν ισχύει, γιατί δεν την εφαρμόζουν;
Γ. Η πλειοψηφία απέρριψε αίτηση πολύτεκνης. Ισχύει ή δεν ισχύει η διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 3194/2003; Κι αν ισχύει, γιατί δεν την εφαρμόζουν;
Δ. Σε ότι αφορά στις αιτήσεις νεοδιόριστων, η απόρριψή τους με το αιτιολογικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σε ερώτημα της αρμόδιας διεύθυνσης, δεν έχει βάση. Διότι, κατά τη γνώμη μου, το δικαίωμα απόσπασης για σοβαρούς λόγους υγείας και για ειδικές κατηγορίες δεν καταργείται με το Ν.3848/2010.
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που το ΚΥΣΠΕ δείχνει ένα σκληρό και άδικο πρόσωπο.
Πιστεύω, πως η σημερινή αρνητική εισήγηση του ΚΥΣΠΕ δεν αποτελεί τον προάγγελο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

 Πάντα στη διάθεσή σας
 Παληγιάννης Βασίλης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ/ΠΕ για τον προϋπολογισμό του 2011


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  6974 750409
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 26/11/2010

Προϋπολογισμός 2011: Ο «μπαμπούλας» της Χρεοκοπίας δίνει τη Χαριστική Βολή

Οι αμφιβολίες για το πόσο τραγική θα είναι η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2011, προφανώς εξαφανίστηκαν με την κατάθεση του Προϋπολογισμού από την Κυβέρνηση. Από την κυβέρνηση που ανέλαβε, υποτίθεται, να μειώσει το χρέος και το μόνο που κάνει εδώ και ένα χρόνο τώρα είναι να το αυξάνει! Από την κυβέρνηση η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίζει τη χώρα βαθύτερα στην κρίση.
Η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο παραπλανεί τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η οικονομία ολοένα και βυθίζεται στην ύφεση, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται δραματικά, η αγορά φθίνει, τα καταστήματα κλείνουν με απίστευτο ρυθμό. Και η κυβέρνηση πώς αντιδρά; Συνεχίζει την ίδια αντικοινωνική, αντιλαϊκή, αντιαναπτυξιακή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Συγκεκριμένα:
Μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,75%, το οποίο ποσοστό είναι τοχαμηλότερο των τελευταίων 35 ετών, ποσοστό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για βελτίωση της Παιδείας.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για ενίσχυση της Παιδείας αποδείχτηκαν μεγαλόστομα ψεύδη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προβλεπόμενα ποσά για την Παιδεία το 2011 ανέρχονται σε 6,283 δις €, μειωμένα κατά 1,5 δις € σε σχέση με το 2010. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση δαπανών και σε απόλυτες τιμές. Παράλληλα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει μείωση της τάξης του 49,4% (από 1,146 δις € σε μόλις 580 εκ €).
Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε μείωση πάνω από 10% στις δαπάνες για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, μείωση διορισμών.
Αντιμετωπίζουμε ένα προϋπολογισμό με σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης και οδηγεί σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες.
Ιδιαίτερα οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών συμπληρώνονται από την απειλή ενός νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/6/2011.
Με τον προϋπολογισμό του 2011 είναι καταφανέστατη η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής. Εξάλλου το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 κατά 300 εκατ. ευρώ και κατά 2,7 δις μέχρι το 2014, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι νέο μισθολόγιο θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά. Μισθολόγιο που θα πάρουν και όχι να δώσουν.
Μιλάμε για εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή και φορομπηχτική πολιτική, την περικοπή μισθών και επιδομάτων, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίδρασης.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ανατροπή της πολιτικής  που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους, που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο, που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας.


Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων;

Μόλις τρεις μήνες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης του Μνημονίου για υπαγωγή των εργαζομένων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την άμεση καταβολή των μισθών τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι οι συνάδελφοι έχουν μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους αφού θα πληρώνονται μόνο για τις ημέρες που εργάζονται, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα πληρωθούν!!!
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί του Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς:
·        Να πάρουν πίσω τη σύμβαση της ντροπής.
·        Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
·        Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Καλούμε τη ΔΟΕ να δράσει αποτελεσματικά για να υπερασπίσει στην πράξη τους συναδέλφους μας.
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Συγκρότηση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Ν. Πρέβεζας σε σώμα

   Ύστερα από την άκαρπη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2010 το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος : Παπαγεωργίου Δημήτριος

Αντιπρόεδρος : Βέργος Μιχάλης

Γραμματέας : Ματθαίος Φιλιππούσης

Ειδικός Γραμματέας : Μπέλλος Σπυρίδων

Ταμίας : Τζόλος Δημήτριος

Μέλος : Βαλάρη Σταυρούλα

Μέλος : Καινούργιος Ευάγγελος

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου

     Τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια στο Ν. Πρέβεζας έχουν ως εξής:


ΠΥΣΠΕ
ΑΠΥΣΠΕ
ΚΥΣΠΕ
ΠΑΣΚ
254
139
150
ΔΑΚΕ
127
162
129
ΕΚΠ. ΡΙΖΟΣΠ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
-
58
55
ΕΣΑΚ
24
44
39
ΑΝΕΞ. ΡΙΖΟΣΠ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
21
25
22
ΧΕΚ
-
-
6
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
-
-
6
ΑΝΕΞ. ΡΙΖ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
-
-
14
ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ
16
14
21

Στο ΠΥΣΠΕ Ν. Πρέβεζας εκλέγονται η Αλεξάνδρα Τσουμελέκα και ο Γιώργος Μότσιος.
Στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου εκλέγονται ο Στέφανος Σίντος και ο Βασίλης Λιόντος.
Στο ΚΥΣΠΕ εκλέγονται ο Δημήτρης Μπράτης και ο Βασίλης Παληγιάννης.