Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

                                          Αθήνα, 22/02/2011

Οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο . . .

Αναμφισβήτητα είναι τόσο καταιγιστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους 16 μήνες, που πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε τις αλλαγές που επήλθαν και εξακολουθούν να επέρχονται στην εκπαίδευση και στη ζωή μας. Αλλαγές που άλλοτε θα προκαλούσαν σεισμικές αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση μη αρκούμενη στην οικονομική μας υποβάθμιση, στον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας αλλά και στη μείωση των δαπανών για την παιδεία, προχωρά στη λήψη μέτρων που στοχοποιούν τον εκπαιδευτικό και υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία μετά την εφαρμογή των 801 ολοημέρων σχολείων που αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση 1.000 και πλέον δασκάλων, στη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, στη μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για αποσπάσεις στο εξωτερικό, στον περιορισμό ή ακύρωση αντισταθμιστικών δράσεων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στη μη εγγραφή 60.000 προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων όχι με βάση παιδαγωγικά κριτήρια αλλά με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου δε δίστασε να αναστείλει και τη λειτουργία της μετεκπαίδευσης, θυσιάζοντας ένα θεσμό 90 χρόνων με μεγάλη συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης, για την εξοικονόμηση 750 εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση και 1.500 στην πλήρη κατάργηση του θεσμού.
Η απώλεια οργανικών θέσεων από τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα μας οδηγήσουν σε μηδενικούς ή ελάχιστους διορισμούς και, σίγουρα, σε περιορισμό των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα κι ενώ η επένδυση στην Παιδεία θα μπορούσε να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της πατρίδας μας, η κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη μέτρων με το επικοινωνιακό περιτύλιγμα του «Νέου Σχολείου», υποβαθμίζοντας το Δημόσιο Σχολείο και απαξιώνοντας τον εκπαιδευτικό. Όλα θυσιάζονται στο βωμό εξοικονόμησης πόρων. Λιγότερες δαπάνες για την Παιδεία, λιγότερα σχολεία, λιγότεροι διορισμοί, λιγότεροι και κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί.
Επειδή το αύριο ανήκει στα παιδιά μας, ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βγούμε μπροστά κάνοντας το όραμά μας, για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα έργο μας.

                                                                                       Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία 22 & 23 Φεβρουαρίου 2011



ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750409
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
16 - 02 - 2011
Κάλεσμα Συμμετοχής στην απεργία στις 22 & 23 – 2 – 2011
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 & 23-2-2011 για να εκφράσουμε με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική της σκληρής, άδικης και μονόπλευρης λιτότητας. Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εις βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Πρέπει με τη συμμετοχή μας να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας:
*      Στην οικονομική εξόντωση που έχουμε υποστεί με την πρωτόγνωρη μείωση των αποδοχών μας.
*      Στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
*      Στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας.
*      Στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
*      Στο σχέδιο των υποβιβασμών, συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που με πρόσχημα τον όποιο «εξορθολογισμό», αφαιρεί ποιότητα από την εκπαίδευση και οδηγεί σε σημαντική μείωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών.
*      Στην κατάργηση της Μετεκπαίδευσης.
*      Στο νέο Μισθολόγιο που είναι προ των πυλών. Σε ένα μισθολόγιο που δεν πρόκειται ούτε τις περσινές απώλειες του εισοδήματός μας να καλύψει ούτε και να δώσει τις αυξήσεις που κάποιοι «διαρρέουν» ότι θα έχουμε ως εκπαιδευτικοί. Ένα μισθολόγιο που θα στοχεύει στη μείωση και όχι στην αύξηση των αποδοχών μας.
Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΚΑΙ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

                                  Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                Αθήνα, 16/02/2011

Ενημερωτικό Σημείωμα: Προκήρυξη Επιλογής Σχολικών Συμβούλων


Για την πλήρωση με επιλογή 300 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης, 70 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής και 18 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής με θητεία έως τις 31/07/2015, θα εκδοθεί προκήρυξη εντός των προσεχών ημερών.
Δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατανομή θέσεων σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση. Αυτή θα προκύψει με βάση τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας αργότερα και είναι βέβαιο, κατά την άποψή μου, ότι θα συνδεθεί με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων. 
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα υποβληθούν ηλεκτρονικά εντός περίπου 15 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης.
Το συγγραφικό έργο των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων (βιβλία, άρθρα, δημοσιευμένες έρευνες κλπ.) θα υποβληθεί, για πρώτη φορά, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
Περισσότερα μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης.

                                                       Πάντα στη διάθεσή σας
 Παληγιάννης Βασίλης

Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Γ. Μότσιου



Γιώργος Δ.  Μότσιος                      
Πρέβεζα, 10-02-2011
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ν.   Πρέβεζας           
Τηλ.:6937409692                                                                              

Ιστότοπος: http://blogs.sch.gr/motsiosg    



 

         
                                                                                              
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

«Το Διδασκαλείο, ως φορέας μετεκπαίδευσης, τροφοδότησε γενιές δασκάλων και νηπιαγωγών…».  Όμως «… τις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να καλύψει ο ισχύων θεσμός των Διδασκαλείων», καθώς «…σήμερα πολλοί μετεκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τα ίδια προγράμματα που είχαν ως φοιτητές…»
Με αυτές τις διαπιστώσεις η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δια της επιστολής του Γενικού Γραμματέα στη ΔΟΕ, βάζει ταφόπλακα σ’ ένα θεσμό που αποτέλεσε τον καρπό πολύχρονων διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και που συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.
Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του θεσμού αυτού, αλλά αντίθετα, αντί να τον ενισχύσει και να τον βελτιώσει, πολύ απλά τον καταργεί. Ενώ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της  τις εκφρασμένες θέσεις του κλάδου, αλλά και την πρόσφατη πρόταση της Συνόδου των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων για τα Διδασκαλεία, σύμφωνα με την οποία ζητείται από την πολιτική ηγεσία «να ενισχύσει τα Διδασκαλεία για την επιτέλεση του σημαντικού τους έργου στο χώρο της προσχολικής και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης…», διαμηνύει πως «…ο διάλογος (δημοκρατική συνήθεια, για όσους δεν το γνωρίζουν !!! Κάτι σαν τη διαβούλευση !!!) θα συνεχιστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους με στόχο τη θεσμική αλλαγή στις δομές επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών…», καθώς «…ο ρόλος του εκπαιδευτικού ισχυροποιείται στη διαδικασία αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης με πρωτοβουλίες αυτενέργειας και κίνητρα καινοτομίας…».
Άραγε αυτό που δεν μπορεί (ή δε θέλει) να καλύψει η κυβέρνηση (χρηματοδότηση και «εξοικονόμηση» των αποσπασμένων στα Διδασκαλεία εκπαιδευτικών) με τον ισχύοντα θεσμό των Διδασκαλείων, θα το καλύψουν κάποιες νέες δομές επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών τύπου «εξομοίωσης», ενταγμένες σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), οι οποίες θα  πραγματοποιούνται σε χρόνο εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών, καταργώντας τη διετή απόσπαση στα Διδασκαλεία; Δηλαδή, κάποιοι θα ροκανίσουν τα πακέτα (τα έργα, επί το κοσμικότερον) με σίγουρη πελατεία τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα απολαύσουν ως βασικότερο κίνητρο καινοτομίας τη μοριοδότηση των όποιων πρωτοβουλιών αυτενέργειάς τους;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζουν με καθαρά «οικονομίστικα» κριτήρια όλους τους τομείς της εκπαιδευτικής πολιτικής. Από τη μετεκπαίδευση και τους διορισμούς μέχρι τις συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων.
Όλα θυσία στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων.
Στο χέρι μας είναι αν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της μετεκπαίδευσης αλλά και τη λήψη άλλων μέτρων που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, στοχοποιούν και απαξιώνουν τον εκπαιδευτικό.

                                                                                                                                                 
                                                                                   Συναδελφικά
                                                                               Γιώργος Δ. Μότσιος








Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για κείμενο της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς στην Αίγυπτο


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.                                Αθήνα, 31-01-2011
Οι μεγάλες ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Αίγυπτο εδώ και λίγες μέρες, βρίσκονται στο επίκεντρο του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος. Συνεχείς είναι οι ανταποκρίσεις που μιλούν για μεγάλο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων και για μεγάλης έκτασης καταστροφές.
Στη δίνη αυτών των δραματικών γεγονότων βρίσκονται και πάρα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί οι οποίοι, όπως και όλη, βέβαια,  η ελληνική κοινότητα, ζουν πραγματικά τραγικές στιγμές.
Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με πολλούς συναδέλφους μας, μας έφερε σε επαφή με μια οδυνηρή πραγματικότητα.
Δίχως να τους έχει καταβληθεί το επιμίσθιο από την 1η Δεκεμβρίου του 2010 (με προοπτική να τους καταβληθεί το επόμενο στα τέλη Μαρτίου) και αδυνατώντας να προσεγγίσουν οποιαδήποτε τράπεζα για να εισπράξουν τα όποια χρήματα διαθέτουν ακόμη, βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης. Οι διαβεβαιώσεις από τις υπεύθυνες αρχές ότι όλα βαίνουν καλώς συγκρούονται με τα βίαια επεισόδια που συμβαίνουν γύρω τους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι και οικία Έλληνα εκπαιδευτικού κάηκε. Οι εκκλήσεις που μαρτυρούν πως έκαναν στους Έλληνες αρμοδίους για απομάκρυνσή τους από την Αίγυπτο δε βρήκαν ανταπόκριση. Την ίδια στιγμή εμείς οι ίδιοι ακούμε μέσα από τις τηλεοράσεις ότι άλλες χώρες ήδη απομακρύνουν τους υπηκόους τους και ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Επειδή τα γεγονότα δε συγχωρούν αδράνεια και εφησυχασμό, καλούμε τις ελληνικές αρχές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερα, καλούμε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το συντονιστή εκπαίδευσης της Αιγύπτου να διασφαλίσουν τη ζωή και την ακεραιότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, αφού προηγουμένως φροντίσουν να επικοινωνήσουν οργανωμένα μαζί τους, κάτι που ως τώρα μαθαίνουμε ότι δεν έχει γίνει. 


 Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Ρηνάκη Καίτη    
Ανδρουλάκης Μάνος

Συνάντηση με πολιτική ηγεσία 26-1-2011 και Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.                                    Αθήνα, 30-01-2011
Συνάντηση με πολιτική ηγεσία 26-1-2011 και Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε.

Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (από κοινού με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ξεπέρασε κατά πολύ και τις χειρότερες προσδοκίες και κατέδειξε τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει, δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
Δίχως διάθεση για ουσιαστική συζήτηση αλλά και εντελώς απροετοίμαστοι για να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου «έπεισαν» ακόμη και τον πλέον καλοπροαίρετο ότι δεν υπάρχει τίποτε το θετικό που να μπορούν να δώσουν στην εκπαίδευση.
Είναι ολοφάνερο πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει να αγνοήσει τη φωνή των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας στο «σχεδιασμό» της. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, στο θέμα των συγχωνεύσεων ιδιαίτερα, θα έχουν ως μοναδικό κριτήριο τη «λογιστική – οικονομίστικη» αντίληψη για την εκπαίδευση και, φυσικά, θα ληφθούν ερήμην μας. Η παιδαγωγική θεώρηση τους είναι άγνωστη και ο χώρος σχεδιασμού και δράσης τους είναι το σκοτάδι.
Το κείμενο της Δ.Ο.Ε. που κυκλοφόρησε από τη Δ.Ο.Ε. στις 27-1-2011 ως δελτίο τύπου, είναι κείμενο που κατέθεσε η παράταξη της ΔΑΚΕ και έπειτα από ελάχιστες τροποποιήσεις ψήφισε και η παράταξη της ΠΑΣΚ. Οι «αριστερές» παρατάξεις έμειναν για μια ακόμη φορά περιχαρακωμένες σε νεφελώδεις διατυπώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν διαπραγματευτικά άλλοθι στην ΠΑΣΚ.

 Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Ρηνάκη Καίτη    
Ανδρουλάκης Μάνος

Στη συνέχεια επισυνάπτουμε το κείμενο της Δ.Ο.Ε.

Αθήνα  27/1/2011
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ)
       





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. .ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 26/1/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Παιδείας (Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, Γεν. Γραμματέα κ. Κουλαϊδή, Ειδ. Γραμματέα κ. Κοντογιάννη).

Τα θέματα που τέθηκαν από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν :
α) Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές (όχι του ΕΣΠΑ) οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το Νοέμβριο του 2010.
β) Η κάλυψη των 1000 περίπου κενών που καταγράφονται στην α/θμια  εκπαίδευση  σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Δ.Ο.Ε. από τους Συλλόγους και τους αιρετούς.
γ) Η ανύπαρκτη, στην ουσία, χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και η αδυναμία τους να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
δ) Οι συγχωνεύσεις – συνενώσεις σχολικών μονάδων που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Παιδείας (σύμφωνα με τις διαστάσεις που το ίδιο έχει δώσει στο γεγονός) και που βρίσκουν απόλυτα αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού ως μοναδικό τους αποτέλεσμα θα έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
ε) Η διαφαινόμενη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης  αντί για την επέκταση της σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.
στ) Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα 350 κενά Φυσικής Αγωγής (182 κατά το Υπουργείο) τα οποία δεν καλύπτονται ή, ακόμη χειρότερα, καλύπτονται από δασκάλους. 
Οι «απαντήσεις» που δόθηκαν σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
·       «οι συγχωνεύσεις θα γίνουν προς χάρη των μαθητών για να αξιοποιείται κάθε Ευρώ που πηγαίνει στην εκπαίδευση»
·       «οι συγχωνεύσεις – συνενώσεις θα είναι εντός θεσμικού πλαισίου»
·       «Τα στοιχεία για τα κενά που υπάρχουν από τα ΠΥΣΠΕ δεν είναι ακριβή γιατί τα ΠΥΣΠΕ δίνουν αντιφατικά στοιχεία»
·       «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα  κάλυψης των κενών Φυσικής Αγωγής λίγων ωρών από δασκάλους κι όπου υπάρχουν πλήρη κενά θα τοποθετηθούν Γυμναστές»
·       «Υπάρχουν  καταγγελίες ότι χρήματα που δόθηκαν στους Δήμους για τα σχολεία χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς στην προεκλογική περίοδο, θα γίνει άμεσα εκταμίευση 30 εκ. € για το σκοπό αυτό» 
·       «Δεν είμαι σε θέση να σας δώσω απάντηση για τη Μετεκπαίδευση και την Επιμόρφωση, θα σας απαντήσω μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου» (Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου)
·       Η αρχική έντονη απορία της κυρίας Υφυπουργού για το ότι υπάρχουν απλήρωτοι αναπληρωτές, στο τέλος έγινε διαβεβαίωση πως είναι κύριο μέλημά της το να πληρωθούν, μόνο που δεν μπορεί να μας πει πότε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης προχωρά σε λήψη επώδυνων αποφάσεων ερήμην του κλάδου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει  πως δεν πρόκειται να ανεχθεί τον εμπαιγμό και ότι θα παλέψει με κάθε μέσον για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τον αγωνιστικό του σχεδιασμό και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγώνα για την προάσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.


Από τη Δ.Ο.Ε.